ART Coaching

Art Coaching Zo Binnen Zo Buiten: transformatieve coaching met gesprekken, meditatie, klankontspanning en creatieve expressievormen:
Beste waardering Coaching Jaarcongres 2004

healing voiceAls Coach, gecertificeerd Soundfulness klankwerker, zangeres, actrice en beeldend kunstenaar en leerling van Boeddistische Zen leraar: Thich Nhat Hahn, heb ik toegang tot een multidisciplinaire, inspirerende aanpak met een mindfulness touch.
Ik luister met liefdevolle aandacht, raak, inspireer, daag uit en zet mensen in beweging. Ik word gevraagd voor mijn lef, liefde, creativiteit en vrijheid en geef dit graag door aan degene die dit kunnen gebruiken.

Beste waardering Coaching Jaarcongres 2004

Een Art Coaching traject bestaat uit een basis traject van 12 sessies in een periode van 4 maanden. Na afloop van deze serie bied ik maatwerk aan.  Ik kan voor elke opdracht putten uit een bijzonder kunstzinnig netwerk en een veelheid aan muzische vormen, waaronder  muziek, zang,  theater, poëzie, en beeldende kunst. 
Ik hanteer een sessietarief van 80 euro. Dit bestaat uit een telefonisch gesprek van 45 minuten en email coaching van 25 minuten per sessie. Tijdens het basistraject kun je kennis maken met mijn totaalaanbod van transformatieve gesprekken, meditaties vanuit mindfulness, Soundfulness klankontspanning en creatieve beeldende sessies. In een gratis telefonische kennismaking kan je vragen stellen en onderzoeken of deze coaching bij je past. Via de inschrijfpagina kun je een gesprek aanvragen. Je bent van harte welkom.

Zo Binnen Zo Buiten heeft een aanbod ontwikkeld, zowel voor bedrijven als particuliere groepen.

De Vocale Douche
Een muzikale workshop met vitaliteit, humor en teambuilding. Olga Grütters’ specialiteit is de Vocale Douche. De Vocale Douche is een uniek verbindende workshop van een dag of -deel waar groepen (20- 200 personen) spelen en spetteren. Olga (met collega ArtCoaches) en begeleidend pianist (evt gitarist en of violist)  nemen uw medewerkers al zingend en spelend mee op een reis door diverse muzikale genres. Thema’s die spelen bij de medewerkers worden gezamenlijk verwoord en op bestaande muziek gezet, waarna een gemeenschappelijke muzikale zang en/ of dans presentatie volgt. Humor, inspiratie en verbinding zijn voelbaar aanwezig en zullen nog lang na resoneren. Ter afronding is er een klankontspanning mogelijk waar de opgedane ervaringen een plek kunnen krijgen. De Vocale Douche is uitermate geschikt ter ondersteuning van veranderingsprocessen en voor teambuilding, om met aandacht samen te luisteren, uit te spreken wat er leeft en te oefenen in leiderschap. De Vocale Douche is ook prima in te zetten als muzikale workshop tussendoor en als unieke opluistering van een feestelijke gelegenheid of congres.

Soundfulness Klankbeleving

soundfulness klankschalen
selectie instrumenten van een Soundfulness klankbeleving

In 2014 ben ik gecertificeerd als Soundfulness Klankwerker. Ik ben thuisgekomen in dit werk.

Een Klankbeleving/klankontspanning is een streling voor lichaam en geest. Je wordt verwend met klanken en geluiden die invloed op je lichaam en je emoties hebben. Het brengt rust en ruimte waardoor je energie makkelijker kan gaan stromen. De ontspannen werking van de klanken nemen je mee op reis en je aandacht richt zich meer naar binnen. 

De basis van Soundfulness Klankwerk is body awareness, mindful awareness en empathische resonans; het aandachtig en helder aanwezig zijn in contact met elkaar. 

Mijn droom is werkelijkheid geworden in het geven van klankontspanning:
Ik kan al mijn liefde doorgeven aan de deelnemers met mijn liefdevolle aandacht, mijn warme stem en 65 bijzondere akoestische instrumenten.

De klanken geven mij veiligheid en vrijheid om de deelnemers te verwennen, te koesteren, te erkennen, te troosten en te inspireren.

Al deze ingrediënten hebben helaas ontbroken in mijn jonge leven. Er was veel afwijzing en eenzaamheid.  Na vele leraren, studies, trainingen meditaties en werkervaringen geef ik sinds Maart 2014 onafgebroken Klankontspanning Zo Binnen Zo Buiten in Amsterdam en op locatie.

Klankontspanning, meditaties zang en spraak begeleiding Zo Binnen Zo Buiten kan ingezet worden bij individuele begeleiding in het kader van WMO/AWBZ zorg aan mensen met een beperking.

Een aantal reacties van deelnemers:

Susan tijdens Horizon ontmoetingsdag:
je stem is louterend, troostend, met mededogen,

Diny tijdens klankconcert Hvdw Rivierenbuurt
: Ik vond het ook heerlijk,
Ik lag op de golven van het begin tot het einde, hele diepe ademhalingen, hoefde ik niets voor te doen. Dat zingen geeft zoveel ontspanning.
Katy: Ik ben totaal ontspannen, best heel bijzonder.
Dolly ( heeft reuma): Ik pas beter in mijn lijf na een klankontspanning. Normaal gesproken heb ik veel pijn, maar na een klankontspanning van Olga heb ik veel minder pijn. Ik kan makkelijker opstaan uit de stoel en lopen gaat ook soepeler.Echt veel minder pijn. Zo Fijn!

Erna: Nog nooit zo lang stil kunnen liggen, echt geweldig, ik voel me heel lekker! Moet er niet aan denken om weg te gaan. Wil meer!

Bep: Alsof ik op vakantie ben geweest, oergeluiden uit de natuur, die je beseffen dat je een bent met de natuur, heel meditatief, je drijft mee op de klanken, geluiden heel zacht zo aangenaam, comforting cocoonen, verwennerij. Ik kon het helemaal ontvangen, je hoefde niet te reageren.
Yoa: ( parkinsonpatient) Ik vergat mijn rollator helemaal na afloop. Ongelooflijk dat ik zoveel beter loop en praten kan na een klankontspanning. Heerlijk ontspannen. 

Opdrachtgevers
Onder de klanten van Zo Binnen Zo Buiten bevinden zich het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Belastingdienst, ING, Zorggroep Noord Limburg, diverse kinderdagverblijven, verzorgingshuizen en particulieren. “Normaal ga je uitgeblust op vakantie, nu gingen we uitgerust op vakantie.” Jacqueline Rutjens (Binnenlandse Zaken)