Klankwerk Zo Binnen Zo Buiten

Klankontspanning ‘Zo Binnen Zo Buiten’, volgens de Soundfulness®methode

 

Een klankontspanning of Droomtijdconcert volgens de Soundfulness®methode is een bad met rustgevende geluiden en klanken.  Denk aan ruisend riet, kabbelende beekjes, regen en wind, klankklokjes golven van de zee, etc.
Deze klanken of trillingen hebben invloed op je lichaam, geest en emoties. Ik werk ook met mijn warme altstem en 65 akoestische instrumenten (o.a. sansula ( duimpiano) , ocean en gong drum,  klankstaven, monochord, fluit, ratels, rainstick, didgeridoo etc). Als deelnemer zit je in een comfortabele stoel of lig je op een lekker matrasje. Met subtiele en liefdevolle aandacht stem ik af op de aanwezige sfeer en de energie van de deelnemer(s).

Een Klankontspanning of Droomtijdconcert duurt variërend van 45 minuten tot 1.5 uur.
Je ondergaat het zittend of liggend, ontspannend en met de aandacht naar binnen gericht. De buitenwereld is wat verder weg, de toegang tot je intuïtieve vermogens verbetert. Je lichaam en je geest worden aangesproken om tot innerlijke rust te komen. Het wordt afgestemd op de aanwezige deelnemers. Het is keer op keer een nieuwe beleving. Na afloop van een klankbeleving – ligconcert kunnen we tijd nemen om de ervaringen te delen.
Klankontspanning is helend, ontspannend en werkt zacht,  subtiel en diep door. O.a. bij vermoeidheid, stress, of onrust. Soundfulness Klankontspanning wordt al wekelijks ingezet in bedrijven om het werkverzuim terug te brengen
Een deelnemer schrijft in het gastenboek: ‘Ik werd helemaal ondergedompeld in een bad van klanken. Het was een heerlijke lijflijke ervaring. Stromend en tintelend, dan weer sprankelend. Ik voelde me omhuld en gedragen en een diep gevoel van thuiskomen”.

Lees hier meer reacties van deelnemers

Onderaan op deze pagina staat een video, waarmee je een visuele en auditieve indruk kunt krijgen, van een klankontspanning ‘Zo Binnen Zo Buiten’ is.

Soundfulness Klankwerk is een verzamelnaam voor klank-beleving,  klank-ligconcerten  droomtijdconcerten en individuele klankbaden, waar je mag genieten van de intuitieve klanken die door je heen resoneren. De basis van Soundfulness Klankwerk is body awareness, mindful awareness en empathische resonantie; het aandachtig en helder aanwezig zijn in contact met elkaar. Een Klankbeleving is een streling voor lichaam en geest. Je wordt verwend met klanken en geluiden die invloed op je lichaam en je emoties hebben. Het brengt rust en ruimte waardoor je energie makkelijker kan gaan stromen. De ontspannende werking van de klanken nemen je mee op reis en je aandacht richt zich meer naar binnen. Een klank-ligconcert is een samenwerking van Soundfulness Klankwerkers en soms met professionele muzikanten. Je kunt ook een individuele klankmassage of klankbad  ontvangen, bij je thuis of op locatie.

Je kunt hier een fragment beluisteren van een klankconcert in Apeldoorn, waar ik zing bij een monochord. Een monochord is een soort voorloper van de piano. Uitsluitend snaren, en hier in dezelfde stemming gestemd. Het geeft een akkoord bestaande uit 19 x de A (mono-chord)

Inmiddels is ook mijn eerste Soundfulness Klankontspanning CD verkrijgbaar, voor als je heerlijk en diep wilt ontspannen in je eigen leef omgeving.

Hier kun je luisteren naar fragmenten van Olga’s
Soundfulness Klankontspanning CD

Ook geef ik regelmatig klankontspanning aan mensen in verzorgingshuizen of aan mensen met een verstandelijke beperking. De resultaten zijn prachtig en doeltreffend.

Ik kom met liefde en plezier ook bij u of uw ouders thuis om een klankontspanning te geven. Een individuele sessie kost 80 euro.

In het decembernummer 2017 van Skipr Magazine, een blad voor managers in de zorg, staat een reportage over de klankontspanningen die een collega geeft aan mensen met dementie in een Zorgcentrum in Lelystad.
2017-12-Reportage-Skipr

Heb je interesse in het deelnemen aan een klankontspanning ligconcert? Kijk in de agenda en vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder de film over
Soundfulness Klankontspanning

 

Je ziet beelden van mij en twee andere Soundfulness Klankwerkers aan het werk tijdens een Soundfulness klankontspanning. Je ziet en hoort de instrumenten die we gebruiken en interviews met ex-Co Founder Soundfulness Kees Peters en van Soundfulness Klankwerkers Maarten de Vries en ondergetekende,  informatieve, inspirerende en verdiepende toelichting geven. Het is zulk prachtig werk en hoop dat deze beelden aan velen mogen bijdragen aan de waardevolle heling die het brengt.